Guvern: Doar cei care au cel putin 11 clase mai pot obtine carnet de sofer

Permisul de conducere auto nu va mai fi eliberat decat persoanelor care au absolvit cel putin 11 clase.

Masura face parte din planul Guvernului de a modifica legislatia rutiera, scopul acestui proiect fiind injumatatirea numarului victimelor din accidente rutiere, in urmatorii 3 ani, informeaza News.ro, citand Profit.ro.

Astfel, conditionand carnetul de sofer de absolvirea invatamantului minim obligatoriu, Guvernul vrea sa se asigure ca cine se afla la volan are capacitatea intelectuala de a invata regulile de circulatie si de a analiza in trafic indicatoarele rutiere.

Amintim ca in Romania invatamantul general obligatoriu este de 11 clase si cuprinde invatamantul primar (5 ani, inclusiv clasa pregatitoare), invatamantul gimnazial (4 ani) si primii 2 ani ai invatamantului secundar superior (liceul). Obligatia de a frecventa invatamantul obligatoriu de 11 clase inceteaza la varsta de 18 ani.

Printre alte masuri pe care le are in vedere Executivul se numara si reducerea perioadei in care soferii trecuti de o anumita varsta sunt obligati sa efectueze verificarea medicala, pentru a dovedi ca mai sunt apti sa conduca un autovehicul.

Masurile au fost preluate dintr-un document al Comisiei Europene intitulat „Pentru un spatiu european de siguranta rutiera: orientari pentru politica de siguranta rutiera 2011-2020”.

3 thoughts on “Guvern: Doar cei care au cel putin 11 clase mai pot obtine carnet de sofer

  1. Ive learn some excellent stuff here. Certainly worth bookmarking for revisiting. I wonder how a lot attempt you set to create such a fantastic informative web site. ddbefggecdae

  2. you are in reality a good webmaster. The site loading pace is incredible. It kind of feels that you’re doing any unique trick. Moreover, The contents are masterpiece. you have done a great process on this matter! bekgkbfebfad

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *